KönyvvizsgálatEgyedi megbeszélés alapján

Könyvvizsgálat

könyvvizsgálat - audit

Budapest XV. kerületi könyvelő irodánkban általános könyvelési tevékenységünk mellett vállaljuk cégek könyvvizsgálatát is. Könyvvizsgálói tevékenységet nem csak a kerületben, hanem szélesebb környezetben is végzünk (mindenféle méretű és típusú vállalkozás esetén is). Könyvvizsgálónk célja, hogy segítse ügyfeleinket, hogy transzparens információt biztosítson az érintett személyeknek,  cégvezetőknek, döntéshozóknak és a pénzügyi szabályozó hatóságok számára.

A magyarországi kis- és középvállalkozók számára is elérhetővé tesszük együttműködő partnerünk (Ecovis Audit Budapest Kft) közreműkődésével a nemzetközi irodáktól megszokott minőségű tanácsadói szolgáltatást.

Könyvvizsgálat során az alábbi szolgáltatásokat tudjuk nyújtani:

  • Magyar éves beszámolók felülvizsgálata a magyar számviteli törvény előírásai szerint (MSZSZ)
  • vagyonmérlegek auditálása
  • Könyvelés ellenőrzése : vizsgálatokat és ellenőrzéseket végezhetünk a könyvelés helyességét illetően, a jogszabály szellemiségének teljes körű alkalmazására való tekintettel
  • Vállalkozások éves, egyszerűsített éves beszámolójának auditálása
  • Könyvvizsgálat átalakulási vagyonmérleg, vagyonleltár tervezetek során

Munkánk során jelezzük észrevételeinket, és ha van rá lehetőség, előnyösebb gazdasági megoldásokra is javaslatot teszünk. A könyvvizsgálati tevékenységet a hazánkban érvényes nemzeti, illetve a nemzetközi standardok és az idevonatkozó törvények figyelembevételével végezzük.

Tevékenységünket a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardoknak megfelelő, társaságokra adaptált könyvvizsgálati standardok alapján végezzük és dokumentáljuk.

Kérjen ajánlatot könyvvizsgálatra

Könyvelés - cégalapításkönyvvizsgálat
16. kerületben, kényelmesen, egy helyen.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a könyvelés??

A könyvelés egy vállalkozás múltban történt gazdasági eseményeinek törvény által előírt formában történő feldolgozását jelenti. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a könyvelő rögzíti egy vállalkozás bevételének és költségeinek a számláit, kötelezettségeit és követeléseit nyilvántartja, kiszámítja az eredményt (nyereség vagy veszteség), a fizetendő adókat és közterheket; a törvény által előírt módon és határidőre elkészíti, és beadja a szükséges bevallásokat és beszámolókat.

 

Melyek a könyvelő által kibocsátott alapvető adatok, bizonylatok?

Mérleg:
Eredménykimutatás:
Főkönyvi kivonat és karton:
Pénzforgalmi kimutatás:
Vevő folyószámla kimutatás:
Szállítói folyószámla kimutatás:  

Mi az, amit a vállalkozónak biztosan saját magának kell nyilvántartania, megcsinálnia?

szerkesztés alatt...

Utólagos könyvelés lehetséges?

Szereksztés alatt...

 

Mi a könyvelőváltás menete?

Szereksztés alatt...

 

Van lehetőség a könyvelési anyag online átküldésére?

Szereksztés alatt...